Meer gebruikersgemak met twee verschillende versies van het toetstool. --> Check de software downloads!
De Light versie is een snelle toetsgenerator met een overzichtelijke gebruikersinterface. Er is een online-database van toetsopgaven beschikbaar die automatisch gebruikt wordt. Je kunt opgaven selecteren op basis van examenonderdeel, schooltype (havo, vwo), leerjaar en via text search.
Het toetsdocument wordt in Word gegenereerd, om preciezer te zijn richtext, een format dat door vrijwel alle document editors te lezen is. Je kunt in Word waar nodig wijzigingen aanbrengen, zoals een eigen voorblad, het verplaatsen van figuren enz.
Bijzondere features zijn:
- Preview van opgaven uit de database, je selecteert er een aantal, bekijkt ze even en beslist dan welke je uiteindelijk in je toets wilt hebben.
- Automatische nummering van figuren, opdrachten en opgaven.
- Verschillende nummer mogelijkheden, Romeins, numeriek en alfabetisch, vrij te kiezen in de verschillende categoriën.
- Lettertype aanpassen, standaard is Arial 12, maar met een eenvoudige handeling kun je daar iets anders van maken, bv Verdana 14. Dit alles zonder dat formules, sub en superscripts veranderen.
- Document marges zijn instelbaar, maar blijf er liever af het ziet er nu netjes uit.
- De volgorde van opgaven en opdrachten kan door slepen veranderd worden.
- Opgaven kunnen zelf gemaakt worden en je kunt de opgaven naar eigen inzicht wijzigen.
- Taxonomie, punten, moeilijkheidsgraad zijn allemaal eenvoudig aan te passen.
Screenshot
Toetstool Pro
De pro-versie van het toetstool bevat de functionaliteit van de light-versie plus de mogelijkheid om de toetsscores gestructureerd bij te houden en daarvan globale en leerling specifieke rapportages te generen. Scoreinvoer gaat op een Excel-achtige manier met handige doorstapmogelijkheden.
De pro-versie biedt een rijke functionaliteit, maar heeft een prijs van een iets complexere gebruikersinterface. Je moet de leerlingen importeren, de scores bijhouden en dat is een kunstje dat je machtig moet worden. Daarna werkt het ontzettend prettig. Er zijn verschillende score modellen beschikbaar waaronder het Cito scoremodel met de bekende N-term die je zelf kunt instellen.
Leerling score-rapportages en eventuele toetsscans kunnen via een handige e-mail functie naar de leerlingen toegestuurd worden. In de lockdown heb ik dat als vervanging van de toetsbespreking gedaan. In diezelfde mail had ik een aantal (tijdelijke) links naar de opgaven en uitwerkingen gezet. Nadeel is dat je de toets een tijdje niet meer kunt geven, maar ach opgaven genoeg in de database.
De prijs van deze rijke functionaliteit is complexiteit. Het is niet anders, meer mogelijkheden, meer gedoe.
Bekijk de documentatie om een indruk te krijgen van hoe eea eruit ziet.
Probeer het eens!